cft

Avatar 2: abszolút rekord, a film összetöri a Marvelt, és milliárdossá válik

Avatar 2: Végre elindult a vízi út, és apránként letöri a versenyt. Már a Marvel sem ér fel a szörnyre.


user

Gulansue Lamirarari

3 months ago | 2 min read

James Cameron eseménye és teljesen szürreális filmje továbbra is felrobbantja sötét szobáinkat és az egész világot. A labdarúgó-világbajnokság által lökdösődött diszkrét kezdés után az Avatar 2: The Way of the Water végre beindult, és jelenleg mindent összezúz, ami az útjába került. Az első szimbolikus szint átlépése után a film éppen egy második, egyenesen történelmi jelentőségű.

Avatar 2: A víz útja megállíthatatlan

Igen, az Avatar 2: The Way of the Water és a sorozat összes, már leforgatott filmje egy karba került, és Cameronnak feltétlenül sikerül legalább 2 milliárd dollárt felhalmoznia, hogy kimentse a kasszát. Ez jó, mert az Avatar 2 most nyerte el első milliárd dollárját a globális pénztáraknál. Igazi siker mindössze 15 nappal a megjelenés előtt a sötét szobákban.

Abban az időben, amikor sorait írják, a film éppen ezért több mint egymilliárd dollárt keresett. A bevételek főként a Kína (több mint 110 millió dollár), Dél-Korea és Franciaország által dominált világkassza-pénztárakból származnak a maga mintegy 55 millió dollárjával. Ez valamivel több mint 4,5 millió belépőt jelent, majdnem annyit, mint az Avatar (2009) ugyanebben az időszakban.

Óriási bevételek, amelyek fényes jövőt garantálnak a saga számára, miközben még több hétig kell kihasználni ezt a második filmet, és nagyon is jogunk lehet a hosszabbításra.

Mindennek ellenére az Avatar 2: The Way of the Waterszintén továbbra is csalódást okoz. Cameron céljai nem teljesültek maradéktalanul, de azt is el kell mondani, hogy az elvárások óriásiak voltak. Amerikai területen például a film éppen most lépte át a 255 millió dolláros határt, és nehezen robban fel (még akkor is, ha a számok itt továbbra is lenyűgözőek). A hazai kassza alulmúlta a várakozásokat, de semmi sem veszett el, éppen ellenkezőleg. Ha nem sikerül elérnie az első hétvégére várt 150-170 milliót, akkor a harmadik hétvége végére utol kell érnie a játékfilmet. Ráadásul lassan javulni is kezd, hiszen a film nem kevesebb, mint 100 millió dollárt zsebelt be csak az elmúlt négy napban. A kiváló értékeléseknek minden bizonnyal köze van ehhez.

Mindenesetre az Avatar 2: The Way of the Water igazi gőzhenger marad, és még a Marvel-filmeket is összetöri. A Black Panther 2 például most lépte át a 800 millió dolláros határt több mint egy hónapos kihasználás után. A Dr Strange 2 eközben eddig 940 millió dollárt jegyzett, és rövidesen túl kell lépni. A kérdés most az, hogy meddig fog menni az Avatar 2 ? Vajon képes lesz legyőzni a Bosszúállók filmeket? Vagy akár Top Gun Maverick , az év rekorderje? Válasz néhány napon belül.

Emlékeztetőül: az Avatar 2: The Way of the Water -t legalább 3 másik programcsomagnak kell követnie, amelyek megjelenési dátuma már meg van határozva. Ha minden jól megy, az Avatar 3 2024. december 18-án, az Avatar 4 2026. december 16-án, az Avatar 5 pedig 2028. december 20-án érkezik meg. Minden az Avatar 2 végeredményétől függ .

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Avatar 2

Upvote


user
Created by

Gulansue Lamirarari

News Entertainment World


people
Post

Upvote

Downvote

Comment

Bookmark

Share


Related Articles