cft

Heartstopper, Volume 1 | Alice Oseman

Ο Charlie Spring είναι ένας 14χρονος μαθητής στο Λύκειο Truham Grammar για αγόρια. Η ζωή του έχει δυσκολέψει αρκετά τον τελευταίο ένα χρόνο καθώς μαθεύτηκε στο σχολείο του ότι είναι gay και δέχεται συνεχώς bullying από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου. Εκτός από το παραπάνω περιστατικό, ο Charlie συναντιέται κρυφά με έναν άλλο μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου, τον Ben ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Charlie. Ο Charlie δεν αντέχει άλλο την πιεστική συμπεριφορά του Ben και θέλει


user

Anthi Mastrogiannaki

2 years ago | 3 min read

Ο Charlie Spring είναι ένας 14χρονος μαθητής στο Λύκειο Truham Grammar για αγόρια. Η ζωή του έχει δυσκολέψει αρκετά τον τελευταίο ένα χρόνο καθώς μαθεύτηκε στο σχολείο του ότι είναι gay και δέχεται συνεχώς bullying από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου. Εκτός από το παραπάνω περιστατικό, ο Charlie συναντιέται κρυφά με έναν άλλο μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου, τον Ben ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Charlie. Ο Charlie δεν αντέχει άλλο την πιεστική συμπεριφορά του Ben και θέλει να τερματίσει τις συναντήσεις τους. Ο

Charlie λαμβάνει ένα γράμμα από την διεύθυνση του σχολείου ότι στις αρχές του Ιανουαρίου όλοι οι μαθητές του σχολείου Truham πρέπει να μπουν σε ομάδες για να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα. Από αυτό το σημείο αρχίζει η ιστορία του «Heartstopper». Ο Charlie μπαίνει σε μια ομάδα όπου ο διπλανός του είναι ο Nickie Nelson ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Charlie και μέλος της ομάδας ράγκμπι του σχολείου. Όταν οι δύο νέοι συναντηθούν οι ματιές τους θα ενωθούν και θα αρχίσει και για τους δύο ένα ερωτικό σκίρτημα, θα αγαπηθούν μεταξύ τους και θα ερωτευτούν αλλά θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες μέχρι να καταφέρουν να ζήσουν τον ερωτά τους φυσιολογικά.

 Το “Heartstopper” είναι ένα graphic novel που κυκλοφόρησε ως ανάρτηση στα social media το 2016 από την συγγραφέα του βιβλίου την Alice Oseman η οποία γεννήθηκε το 1994 στο Kent της Αγγλίας. Tο 2022 το “Heartstopper” κυκλοφόρησε σαν βιβλίο αποτελούμενο από τέσσερα Volumes και έπειτα μεταφέρθηκε και σαν σειρά στην πλατφόρμα Netflix με τεράστια ανταπόκριση από τους τηλεθεατές.Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία αγάπης δύο νέων εφήβων του Charlie και του Nickie.

Alice Oseman, η συγγραφέας του βιβλίου Heartstopper

 Το Heartstopper περιλαμβάνει κοινωνικές συμπεριφορές όπως το bullying και οι κακοποιητικές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία κλπ. Είναι ένα αριστουργηματικό βιβλίο που συγκινεί τον αναγνώστη. Στο Volume 1 ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται την επιθυμία ενός νεαρού gay αγοριού να βρει ανταπόκριση από ένα άλλο αγόρι, θεωρώντας ότι αυτό το αγόρι είναι straight κάτι που στο τέλος του Volume 1 βιβλίου θα δει ότι δεν ισχύει. Ακόμα όμως και όταν οι δύο νέοι ερωτεύονται μεταξύ τους, η κοινωνία δεν μπορεί να τους δεχτεί. Ο Charlie γνωρίζει ήδη ότι είναι gay οπότε δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να εκδηλωθεί στον Nickie, ο Nickie όμως παρόλο τα συναισθηματά του για τον Charlie δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεχτεί ότι είναι gay. Ο Nickie είναι δημοφιλής, αρέσει στα κορίτσια και είναι μέλος της ομάδας ράγκμπι του σχολείου. Αν λοιπόν μαθευτεί ότι είναι gay και αποκαλυφθεί ότι νιώθει κάτι για τον Charlie μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα οι συμμαθητές του. Η τελευταία σκηνή του Volume 1 είναι μια τρυφερή στιγμή ανάμεσα στους δύο νέους που συγκλονίζει τον αναγνώστη. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει μόνο το πρώτο επεισόδιο της σειράς αλλά επειδή έχω ερευνήσει και το επεισόδιο δύο η σχέση των δύο νέων καταλήγει ευχάριστα παρόλες τις δυσκολίες.

Σημειώσεις της συγγραφέως

Ο Nickie και ο Charlie υπήρξαν στην καρδιά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζεται ότι και οι δύο εμφανίστηκαν πρώτα στο πρώτο μου μυθιστόρημα «Sollitaire». O Charlie είναι ο νεότερος αδερφός της πρωταγωνίστριας της Tori και ο Nick είναι η σχέση του. Κανένας από αυτούς δεν είναι κύριος χαρακτήρας αλλά στο μυθιστόρημα, η ηλικία 17 και 15 έχει μια υποστηρικτική σχέση που βασίζεται στην αγάπη. Από εκεί ξεκινά η επιθυμία μου να γράψω μια ιστορία για αυτούς. Το «Heartstopper» μετράει 70000 ακολούθους στο Tumblr και το Tapas. Οι άνθρωποι έρχονται στην ιστορία για διάφορους λόγους-για το ρεαλιστικό ρομαντισμό, για το LGBT+rep, για την τέχνη, για το δράμα. Αλλά πιστεύω περισσότερο ότι οι άνθρωποι κολλάνε με το «Heartstopper» εξαιτίας της άνεσης που φέρει.

Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα

                      Alice

Upvote


user
Created by

Anthi Mastrogiannaki

BSc in Agriculture. Hellenic Mediterranean University of Crete


people
Post

Upvote

Downvote

Comment

Bookmark

Share


Related Articles